Väärin virustentorjunta – mikä se on, mitä se tekee ja miten uhkia voidaan vähentää

Se on surullinen tosiasia elämästä, mutta tavalliselle henkilölle yrittäminen selata verkkoa ilman minkäänlaista tietoturvaohjelmistoa on asennettu, merkitsee näinä päivinä pelkkää hulluutta..


Kun yhä useammat ihmiset muodostavat yhteyden verkkoon (3,17 miljardilla on käyttöoikeus vuonna 2015, Statistan mukaan 2,94 miljardia vuotta aiemmin), verkkorikollisten houkutus tulee entistä houkuttelevammaksi.

Ja kun vielä 4,4 miljardia ihmistä ei ole vielä muodostanut yhteyttä, Internet kasvaa edelleen palkitsevana virtuaalisille varkaille monien vuosien ajan..

Siksi sinulla on oltava jonkinlainen puolustus, vaikka käytät vain tietokonettasi kotona.

Ehdoton vähimmäisarvo, jonka suosittelen käyttämistä, on palomuuri ja virustorjunta.

Kuten monet teistä ehkä jo tietävät, maailman eniten käytetty käyttöjärjestelmä on asennettu molemmilla.

Entä jos etsit jotain vahvempaa ja paremmin huomioitua?

No, sinulla voi olla houkutus ostaa tai muuten hankkia vaihtoehto.

Ja siellä on paljon paikkoja etsiä niitä.

Toivon, että luotat arvosteluihimme parhaista käytettävissä olevista tietoturvaohjelmistoista, mutta tiedän myös, että jotkut ihmiset surffailevat verkossa etsimällä ilmaisia ​​ohjelmia tai kääntyvät torrenteihin ja vastaaviin haluavat saada hyvin arvostettuja ohjelmia maksamatta niistä.

SAMANKALTAISET Paras Mac Antivirus

Nyt en aio arvioida sinua viimeksi mainituista, mutta kehotan olemaan varovainen: Internetin heikosti valaistuilla reiteillä käymiseen liittyy riskejä..

Väärin virustorjunta

Väärin virustorjunta

Jos etsit virustorjuntaohjelmaa, sinun on oltava tietoinen keskeisestä tosiasiasta - ne eivät ole kaikki luotu tasa-arvoisiksi.

Jotkut estävät haittaohjelmia tehokkaammin kuin toiset, toiset ovat helpompia käyttää ja toiset vaikuttavat pienemmin järjestelmän resursseihin, kun ne toimivat.

Ja jotkut eivät vain ole todellisia.

Verkon pahat pojat - hakkerit, huijarit, henkilöllisyysvarkaat ja kaikenlaiset muut väärinkäyttäjät - etsivät kaikki ansaita rahaa.

Hakkerit etsivät pääsyä järjestelmääsi varastaaksesi jotain.

Ne voivat olla tietojasi, ne voivat olla verkkopankkitietojasi tai kaistanleveyttäsi, kun ne näyttävät asettavan tietokoneesi osana bottiverkkoa, jota voidaan myöhemmin käyttää järjestämään DDoS-hyökkäyksiä muihin pahaa ajattelemattomiin uhreihin..

Huijarit petävät väärennettyjä virustentorjuntaohjelmia keinona ansaita suoraa rahaa - he myyvät sinulle roskaprogrammeja, ottavat rahat ja heitä ei koskaan kuulla uudestaan.

Jos sinulla on onni, he myyvät sinulle huonon ohjelman, joka ei ole erityisen tehokas. Jos et ole niin onnekas, he myyvät sinulle jotain paljon surkeampaa, mikä johtaa moniin uusiin ongelmiin tiellä.

Kuten voit arvata, henkilöllisyysvaras pyrkii hyödyntämään väärennettyä ohjelmistoa hankkimaan henkilökohtaisia ​​tietojasi joko niin, että ne voivat varastaa sinulta suoraan, tai niin, että he voivat myydä tietosi.

Kaikki kolme tyyppiä olevat yksilöt (tai ryhmät) ovat tyypillisesti hyvin organisoituneita, ja he ovat erinomaisia, kun on kyse uusien mahdollisuuksien tunnistamisesta ja heidän warez-tuotteiden markkinoinnista tai muuten jakamisesta niin monille potentiaalisille uhreille kuin mahdollista.

Ja yksi avainalue, johon he ovat tarttuneet, ovat kotitietokonemarkkinat.

Toistuvalla tilausmallilla se on tarpeeksi tuottoisa liiketoiminta laillisille yrityksille. Tietoverkkorikollisille se on kiistatta vielä parempi, koska he huijaavat, pakottavat tai sosiaalisesti inspiroivat merkkejään väärennettyjen viruksentorjunta- ja vakoiluohjelmien torjuntaohjelmien asentamiseen..

Uhrille väärennetty virustentorjunta ei kuitenkaan tarkoita vain rahaa viemäriin. Itse asiassa monet tällaiset ohjelmat annetaan ilmaiseksi.

Maailmassa, jossa monet silmät ovat Edward Snowdenin kohdalla, on helppo unohtaa, että ei vain hallituksemme haluavat tietää, mitä teemme tietokoneillamme, eikä vain Iranin ydinvoimalat tarvitse huolehtia haittaohjelmien implantoinnista salaa. heidän järjestelmiensä.

Ei, se on myös sinä ja minä.

Joten mitä saatat päätyä, on ohjelma, joka on a) turha; b) vakoilee sinua; c) tietojen varastaminen; d) soittaminen kotiin, komento- ja hallintakeskuksen pyytäminen ikävämmiltä haittaohjelmilta; tai e) kaikki edellä mainitut.

Kuinka sitten joku päätyy järjestelmään ensinnäkin näihin ilkeisiin ohjelmiin??

Vääriä virustorjunta-ilmoituksia

Laillisten laillisten - mutta peukaloitujen - virustentorjuntaohjelmien lataamisen ja ohjelmien tahallisen asennuksen lisäksi pieniltä, ​​epäselviltä yrityksiltä, ​​joilla ei ole aikaisempaa kokemusta, väärennettyjen viruksentorjuntaohjelmien todennäköisin "sisäänkäynti" on vuorovaikutus ponnahdusikkunan kanssa.

Olet kaikki nähnyt ponnahdusikkunat - ne ärsyttävät mainokset, jotka näennäisesti tulevat mistään, kun vierailet verkkosivulla (Adblock Plus, Chrome-laajennus, tekee melkoisen työn kieltääkseen ei-toivotut mainokset) - koska ne ovat edelleen aivan liian yleisiä verkko.

Vaikka niitä esiintyy joillakin suurimmista verkkosivustoista, ne löytyvät useammin pienemmistä sivustoista, joiden luottamus tuottaa pieniä mainostuloja mistä tahansa lähteestä, jotta ne voivat rahoittaa olemassaolonsa..

Vaikka jotkut ponnahdusikkunat ovat melko hyvänlaatuisia, aiheuttamatta vain väliaikaista haittaa, toiset ovat suorastaan ​​välinpitämättömiä.

Tiedät lajittelun - vilkkuva ruutu varoituskolmion kanssa, joka kertoo, että järjestelmäsi on jo saanut tartunnan jostakin haitallisesta.

Onneksi monet meistä ovat viisaita sellaisiin asioihin ja kohtelevat heitä ansaitsemallaan halveksunnalla, mutta toiset luottavat siihen, että uskovat aidosti heidän asiaan, varsinkin kun tällaiset ponnahdusikkunat usein valehtelevat ja sanovat, että he ovat vain ajaneet täydet järjestelmän skannaus.

Heidän impulsiivisemmat (tai huolestuneemmat) voivat jopa tuntea pakko ostaa ”ratkaisun” heti siellä tai sulkea ikkunan kokeilun ja testatun Windows-menetelmän avulla napsauttamalla ”X” laatikon oikeassa yläkulmassa..

Joka tapauksessa heidän ongelmansa ovat vasta alkaneet.

Ponnahdusikkunan sulkeminen on usein ongelma, koska se voi aiheuttaa muita ongelmia, kuten lisää ilmoituksia, tai se voi sinänsä johtaa koneesi vaarantamiseen..

Väärennetyn tietoturvaohjelman ostaminen on kuitenkin isompi kysymys, koska ”ratkaisu” on kaikkea muuta kuin se, ja se on sen sijaan portti lisää ongelmiin, kuten lisääntynyt tietokoneesi haittaohjelmien määrä, hidastumiset, lukitukset ja jopa ohjelmat, jotka yhtäkkiä eivät avaudu. Toisin sanoen, että ponnahdusikkunan sulkeminen voi jättää järjestelmän huomattavasti huonompaan tilaan kuin ennen - hidas parhaimmillaan, tartunnan pahimmillaan.

Väärin virustentorjunta - mikä on kauppa, miten se toimii?

Vääriä virustentorjuntaohjelmat näyttävät tyypillisesti yhtä vääriä järjestelmähälytyksiä, jotka troijalainen laukaisee (asennetaan tietämättäsi, kun avaat sähköpostin liitteen, hakkeroidaan etäyhteyden kautta, ladataan torrentteja tai muita tiedostoja vertaisverkoista, käyn haitallisilla verkkosivustoilla tai napsautetaan ponnahdusikkuna), varoitus tietokoneesi tartunnasta.

Melko usein nämä väärennetyt ilmoitukset saavat sinut uskomaan, että järjestelmäsi on saanut tietyn tyyppistä haittaohjelmaa, olipa kyse sitten viruksesta tai osasta vakoiluohjelmia..

Monissa tapauksissa niin ei ole oikein - hälytykset ovat itse vääriä - mutta joskus nämä ohjelmat ovat niin haitallisia, että ne itse asiassa asentavat kaikenlaisia ​​haittaohjelmia järjestelmääsi, yleensä sen jälkeen, kun olet valinnut käyttämään väärennettyä ohjelma skannaa järjestelmäsi.

Vääriä virustentorjuntaohjelmien tunnistaminen

On melko mielenkiintoista huomata, kuinka väärennetyt virustentorjuntaohjelmat yleensä kompensoivat niiden tehottomuuden liiallisesti näyttämällä todella löytävän enemmän ongelmia koneeseen, johon ne on asennettu, kuin laillinen ohjelmisto koskaan.

Joskus tämä on kaikki osa alkuperäistä huomiota - he haluavat houkutella käyttäjää ajattelemaan toimivansa oikein lisätäkseen todennäköisyyttä, että tietokoneellesi jäävät asennetut.

Muina aikoina se voi olla osa yksityiskohtaista suunnitelmaa jatkossa myydä roskapostiturvatuotteita.

Joko niin, on olemassa kaikki mahdollisuudet, että väärennetty virustorjunta käyttäjä näkee paljon enemmän ponnahdusikkunoita kuin koskaan ennen, varsinkin kun he ovat yhteydessä Internetiin.

Muita merkkejä järjestelmässäsi olevasta vilpillisestä turvatuotteesta ovat koneen hidastuminen.

Joskus tämä voi olla hienovarainen, mutta usein nopeuden lasku on melko selvää, koska väärennösohjelma jatkaa uusien haittaohjelmien ja muun roskapostin asentamista salaa ja käyttää salaa salakuuntelemalla kaikkia käytettävissä olevia Internet-yhteyksiä puhelimen kotiin komento- ja hallintakeskukseensa..

Toinen klassinen merkki, joka osoittaa, että roistoohjelma on asennettu, on kotisivun vaihtaminen selaimessa.

Työkalurivit ja muut roskaruokat tekevät tämän usein, ja se on suunnilleen sama joillekin väärennetyille viruksentorjuntaohjelmille, jotka ohjaavat selainta joko luomisen valitsemaan sivustoon, josta he yrittävät houkutella uhria ilmoituksilla, tai asentavat lisää haittaohjelmia tai -sivulta, joka näyttää lailliselta verkkosivustolta, jolta he taas yrittävät huijata sinua tavalla tai toisella.

Mainostamista voidaan työntää myös muilla tavoilla - väärennettyjen ohjelmien asentaminen voi johtaa kaikenlaisiin epäonnistuneisiin tuloksiin, ja yksi niistä voi olla rivimainonnan lisääminen, ts. Sanat aidolle verkkosivulle, jotka näyttävät yhtäkkiä olevan alleviivattuja ja linkittäviä kaikenlaisiin ei-toivottuihin paikkoihin, mukaan lukien uhkapelit ja porno-sivustot tai melkein kaikki muu, joka voi ansaita melko penniäkään kenelle tahansa juuri asennetun väärennetyn AV-ohjelman takana olevalle henkilölle.

Uhkan lieventäminen

Onneksi on olemassa useita tapoja, joilla voit vähentää väärennettyjen virustentorjuntaohjelmien vahingossa tapahtuvan asentamisen riskiä:

  • Asenna palomuuri - Microsoft on sisällyttänyt ilmaisen Windows XP: stä eteenpäin.
  • Älä koskaan napsauta ponnahdusikkunoita. Oikeasti. Ei koskaan. Älä vain tee sitä.
  • Jos olet Windows-käyttäjä, jätä suojausasetukset asetettuksi keskitasolle tai korkeammalle.
  • Jos selaimesi antaa varoituksen verkkosivustosta, johon yrität päästä, sinun tulee kiinnittää huomiota ja hankkia tarvitsemasi tiedot muualta.
  • Älä koskaan lataa laittomasti valmistettuja ohjelmistoja - ilmaiset tuotteet saattavat kuulostaa houkuttelevilta, mutta muista, että ne, jotka lataavat niitä, haluavat usein ansaita rahaa joko kompromitoimalla järjestelmääsi itse tai myymällä tietosi muille verkkokukkoille..
  • Osta vain tarkistettuja ja aitoja tietoturvaohjelmistoja laillisilta myyjiltä. Huomaa, kuinka huijarit ja muut tietoverkkorikolliset usein pakatavat warezinsa näyttääkseen oikealta tai kuulostavan alkuperäisestä artikkelista.
  • Avaa vain sähköpostiviestien liitteet, jos luotat lähettäjään ja olet varma, että voit varmistaa heidän henkilöllisyytensä - viruksia esiintyy postissa, ja siksi on aina hyvä idea tarkistaa kaikki saapuvat postisi virustentorjuntaohjelmalla..

Yhä useammat ihmiset muodostavat yhteyden Internetiin päivittäin, ja kun he tietävät yhä enemmän Internetissä esiintyvistä uhista, tietoturvatuotteiden tarve kasvaa.

On hyvä tietää, että yhä useammat ihmiset ymmärtävät tarvitsevansa viruksentorjuntaohjelmia ja vastaavia, mutta tietoverkkorikolliset ovat myös ottaneet huomioon ja reagoineet vastaavasti.

He hyödyntävät kaikkia mahdollisuuksia ja väärennettyjen turvaohjelmien tarjoaminen on yksinkertaisesti looginen jatko heidän ansaitsemalleen toiminnalle.

Saatat myös pitää kutenAntivirusMikä on palomuuri ja miksi tarvitset sitä kotiverkossa? AntivirusAntivirus-ohjelmisto - analyysi miksi tarvitset sitä ja mitä kannattaa kiinnittääAntivirus2017-2019 Ransomware -tilastoihin ja faktoihinAntivirusBest ilmaiset virustorjuntaohjelmat Windowsille ja Macille

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =