Er gratis antivirusprogramvare god nok?

For mange mennesker kan det være vanskelig å bestemme seg for konkurrerende produkter på et hvilket som helst felt, takket være det store volumet av valg og påvirkning fra markedsføringsbudsjetter..


Derfor prøver mange av oss å evaluere antivirusprogrammer på en generisk måte, basert på hvordan vi evaluerer andre, ikke-tekniske elementer.

Denne metoden har en tendens til å låne seg til et hovedspørsmål som dukker opp tidlig i saksgangen - beslutningen om å gå med et gratis program eller en premium antivirusløsning.

Hva som er riktig svar, avhenger mye av hvem som stiller spørsmålet.

Free-Antivirus

Skulle du velge et gratis antivirusprogram eller et du må betale for?

For noen år tilbake ville jeg ha sagt at dette spørsmålet var mye: du får det du betaler for og gratis antivirusprogrammer var ikke verdt å ta mye hensyn til.

Visst, noen var ok, men de som hadde en tendens til å pakke inn irriterende verktøylinjer, bruker forvirrende grensesnitt eller prøver å selge opp ved enhver anledning.

Nå er ting noe annerledes.

Både gratis og betalt for antivirusprogrammer har beveget seg med tidene, førstnevnte tilbyr noen ganger en bedre brukeropplevelse, og sistnevnte tilfører stadig flere funksjoner. S

o, som å gå for?

Jeg tror den første tingen å vurdere med gratisvariantene av antivirusprogrammer er hvem som leverer dem.

Noen nullkostnadsløsninger kommer fra store navn og tilbyr konkurransedyktige resultater, noen ganger på nivå med deres høyere brødre.

De kan godt representere eksepsjonell verdi for deg og bør ikke avskjediges, spesielt av alle som har lite penger eller ikke driver med en oppgavekritisk maskin.

Det er noen betraktninger når du velger å gå den veien, men sjef som er hvordan leverandøren tjener pengene sine.

La oss innse det, ingen virksomhet er et veldedig formål, så hvis du ikke betaler for et produkt, er sjansen stor for at du er produktet, enten i form av å være et mål for oppsalg, eller gjennom verdien av den personlige informasjonen du overleverer til selskapet.

Det er selvfølgelig også muligheten for at å ikke betale gjør at selskapet ikke kan tilby samme nivå av støtte som en finansiert programvareleverandør kan tilby.

Det er absolutt noe å tenke på, spesielt hvis du ikke er altfor teknisk. T

det er spørsmål rundt selve programvarens natur - noen er åpen kildekode som kan, men trenger ikke å være gratis.

Slik programvare er bra på noen måter ettersom den lar alle interesserte se koden, foreslå endringer eller til og med endre koden for egen installasjon.

Lurt for den typiske hjemmebrukeren, men overbevisende for noen.

Noe som bringer oss til det siste punktet: brukervennlighet.

Selv om det absolutt er sant at flertallet av gratisprogrammer har lagt opp spillet med tanke på grensesnittene deres nylig, kan noen fremdeles være forvirrende for ikke-tekniske brukere å få hodet rundt, eller konfigurere slik de ønsker.

Gitt at bruk av sikkerhetsprogramvare skal være en sømløs opplevelse - det er mer brukervennlig, for ikke å nevne sikker - som kan være et problem for noen.

Så hvilke fordeler kan du få ved å betale for antivirusbeskyttelse?

Jeg vil si at den viktigste fordelen du mottar i retur for å overlate dine hardt opptjente kontanter, er ansvarlighet.

Hvis du betaler et selskap for å levere sikkerhetsprogramvaren din, har du en forventning og rett til å anta at de vil passe deg, hjelpe deg med eventuelle installasjonsproblemer og være tilgjengelig for å tilby råd hvis du noen gang trenger det.

Ideelt sett vil du ønske at denne støtten lett oppnås når som helst på dagen og helst gratis.

Slik tjeneste er vanligvis vanskelig å finne når du bruker gratis programvare.

Du kan også forvente langt flere funksjoner som du vil få i et gratis program - dvs. muligheten til å skanne innkommende og utgående e-postmeldinger, brannmur, anti-spyware osv..

Bedriftene som tilbyr betalte antivirusprogrammer, er klar over konkurransen de står overfor fra gratis alternativer og fortsetter å legge til funksjoner for å opprettholde deres konkurransefortrinn.

På den annen side har gratisprogrammene ikke midler til å kunne legge til flere funksjoner.

I tillegg blir de ofte brukt som en inngangsport til utviklerens egne betalte programmer uansett.

Du vil kanskje også like AntivirusFake antivirus - hva det er, hva det gjør og hvordan du kan dempe trusselenAntivirus Skal du kjøre flere sikkerhetsprogrammer hvis du allerede har installert antivirus? Antivirus10 gratis verktøy for fjerning av virus og malwareAntivirus8 Vanlige typer skadelig programvare forklart på ren engelsk

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 − = 49