Bitdefender BOX hands-on granskning, installation och felsökningsguide

2019 är en bra tid att bli techie. Idag finns det ett allt större antal enheter som delar ditt hemnätverk. Från datorer till telefoner till ”smarta” enheter verkar nästan allt med ett batteri nu vilja ta emot och dela data. Med kylskåp som skapar inköpslistor till smarta vattenflaskor som bugar dig om att behöva dricka mer vatten kan många produkter i ditt hem nu ansluta till ditt hems wifi-nätverk. Men det finns en mörk sida på alla dessa anslutna enheter, och det kommer i vägen för ökade säkerhetshot.


bitdefenderbox

Se även: Bitdefender Total Security-granskning

Varje enhet du har anslutit till ditt heminternet skapar en potentiell startpunkt för cyberbrottslingar. Och även om du säkert kan köpa en VPN-router för att maskera din identitet eller installera säkerhetsprogramvara på din dator och mobila enheter, finns det en god chans att din smarta brödrost inte har virusskydd. Det enda sättet att uppnå skydd för Allt av dina smarta enheter är att använda säkerhetsåtgärder för hela ditt nätverk, samtidigt.

Det är här Bitdefender BOX kommer in. Bitdefender BOX, en smarta hem cybersecurity-enhet, är utformad för att lägga till det efterfrågade skyddsskiktet till ditt smarta hem. Det finns andra sådana enheter som redan finns på marknaden, och vi kommer sannolikt att öka populariteten för dessa under de kommande åren. Bitdefender fakturerar sin BOX som en förstklassig nätverksskyddsapparat.

Bitdefender har försökt lösa detta kryphål under de senaste åren, först med deras ursprungliga Bitdefender BOX och nu med BOX V2. Med dataintrång och krypterande virus som tar centrum, kommer alla som väljer att välja att ha ett anslutet hem slutligen en enhet som den här som skyddar hela sitt nätverk mot säkerhetshot utanför.

Kommer Bitdefender BOX att vara den enhet du behöver för ett skyddat smarta hem? Efter att ha testat och levt med enheten i över en månad är det tyvärr inte det jag lätt kan rekommendera till konsumenterna. Medan min BOX visade några anmärkningsvärda fördelar för mitt hem, fann jag också att den var fylld med alltför många tekniska problem för att vara redo för de stora ligorna.

Bitdefender BOX granskningsöversikt

Bitdefender BOX erbjuder värdefull funktionalitet för alla användare. Enheten filtrerar effektivt hela nätverket och hjälper till att förhindra dina enheter från att komma åt skadliga webbplatser. Det kommer sannolikt också att förhindra att dåliga aktörer infiltrerar ditt nätverk, särskilt när det gäller attacker mellan människor.

Men alltför många negativa plågar BOX V2. Enheten slutar ofta att fungera korrekt och kräver återställning av fabriken flera gånger i veckan, om inte flera gånger a dag. Jag tyckte att detta var fallet nästan varje gång jag försökte fysiskt flytta enheten, men också helt slumpmässigt även när enheten var ensam att göra sin sak.

Installationsprocessen är ibland snabb, men du kanske kämpar för att komma igenom den första gången om du råkar ha en wifi-router som inte vill spela bra med BOX. Och tyvärr, även om enheten är korrekt konfigurerad, verkar dess programvara missa märket när den identifierar enheterna som är anslutna till den.

Samtidigt som Bitdefender hävdar att enheten inte påverkar dina dataströmmar, efter att ha tillbringat flera veckor med BOX-anslutningen till mitt nätverk, såg jag konsekventa problem med uppladdningar. Jag var ofta tvungen att ansluta mina enheter till andra nätverk för att effektivt kunna ladda upp data utan avbrott.

Sammantaget fungerar Bitdefender BOX V2 effektivt ibland, men det har för många tekniskt distraherande egendomar för att vara den enhet du vill skydda ditt smarta hemnätverk just nu.

IoT / Nätverksskydd som en tjänst

Bitdefender BOX är bara en enhet bland en växande trend i IoT / hemnätverksskyddslösningar. Syftet med dessa enheter uppstod på grund av att smarta hemprodukter ökade många av våra hemnätverk.

Det inneboende problemet med de flesta smarta hemprodukter är att de utgör en säkerhetsrisk. Medan våra datorer och mobila enheter har sofistikerade operativsystem som kan använda antivirus-, antimalware- och antihack-mjukvarulösningar, har smarta hemanordningar mycket begränsade operativsystem. De kan inte köra sådan programvara, vilket gör dem relativt oskyddade. De är fortfarande mottagliga för hacking, kan ta emot skadlig programvara och kan användas av en sliten hackare för att få större tillgång till resten av ditt hemnätverk.

Gateway-enheter är en intressant och funktionell lösning på detta problem. Bitdefender BOX och liknande enheter fungerar som en "bro" till ditt nätverk. All internettrafik passerar genom dem och filtreras för misstänkt aktivitet. Så även om du inte kan installera skyddande programvara på din Amazon Alexa, eftersom BOX eller en liknande enhet skapar en sköld med krypterat skydd i hela ditt nätverk, blir din Alexa i praktiken hack-bevis.

I allt högre grad säljer företag som Bitdefender dessa enheter tillsammans med tillhörande prenumerationstjänster, vanligtvis antivirus och annan övervakningsprogramvara. Genom att kombinera programvaran med hårdvaran är målet att skapa en funktionell, skyddande tjänst för Internet of Things och det växande antalet kritiskt utsatta enheter för att dela hem wifi-nätverk.

Systemkrav och BOX-specifikationer

Det finns två krav för att använda Bitdefender BOX V2. Först kraven för att ställa in BOX för att fungera med ditt hemnätverk. För det andra, enhetsspecifika krav för datorer och mobila enheter som kör den inkluderade Total Security Antivirus-programvaran.

För Bitdefender BOX behöver du:

 • Bredbandsanslutning till internet (kabel / DSL / UTP)
 • Bitdefender Central Mobile App (Android 4.4+ eller iOS 9+)
 • 4G / 3G-datanslutning

4G / 3G-dataförbindelsen är avgörande för att BOX ska fungera under installationsprocessen. Om du inte har tillgång till 4G / 3G på den mobila enheten du använder under installationen kan du behöva tillgång till ett separat wifi-nätverk; annars har du några viktiga problem under installationen.

För Total Antivirus måste dina enheter uppfylla olika kriterier beroende på typen av enhet. För enhetsspecifika krav rekommenderar vi att du kolla in Total Security 2019 produktsida.

När det gäller själva Bitdefender BOX är enheten byggd för att fungera i ett hemnätverk med mycket aktivitet. BOX V2 har en 1,2 GHz Dual Core Cortex A9-processor och 1 GB DDR3-minne. Det innehåller även 4 GB intern lagring.

När det gäller dess trådlösa sändningsmöjligheter använder enheten en samtidig dubbelt band med 2,4 GHz och 5 GHz antennuppsättning för IEEE 802.11a / b / g / n / ac Wave-2 @ AC1900. För den tillfälliga användaren betyder det att enheten har en högdriven antenn och kan sända till både nyare och äldre enheter effektivt och på bra avstånd. Om du väljer att använda BOX som en fristående router, kommer du att hitta den sänder bra med liten paketförlust.

Den största nackdelen med BOX, och vad som begränsar dess funktionalitet som en fristående router, är Ethernet-portens situation. Det finns 1 WAN-port, som förväntat, men bara en LAN-port. Och medan BOX kan använda Gigabit wifi-anslutningar, är det ganska begränsande för dem som föredrar Ethernet-anslutningar med sin router.

Bitdefender BOX Installation och installation

Rent fysiskt sett är Bitdefenders cybersäkerhetsnav inte det bästa för dem som vill minimera utrymmet avsedd för nätverksenheter. BOX är väl utformad estetiskt, men den är lite på den stora sidan, vilket gör den mindre av en optimal lösning för dem med begränsat utrymme.

Du kan känna lusten att dra enheten ur lådan och starta installationsprocessen omedelbart. Jag skulle starkt uppmuntra er mot den åtgärden. Under testet stötte jag på några få snags som verkligen bromsade installationsprocessen, så det är klokt att överväga vad du behöver göra för att få BOX-inställningen ordentligt och vad som kan gå fel innan du dyker in.

bitdefenderbox

För att få installationen ordentligt måste du installera Bitdefender Central-appen och sedan köra Bitdefender BOX-installationen därifrån. Du kommer troligtvis upptäcka att det finns en handfull Bitdefender-appar i både Google Play Store och iOS App Store. Den du behöver kallas Bitdefender Central. Do inte installera Bitdefender BOX 1st Gen-appen, eftersom den enbart designades för Bitdefender BOX V1. För närvarande säljer företaget V2, och den gamla appen fungerar inte med den nya BOX.

När du har skapat ett användarkonto med Bitdefender måste du:

 • Anslut din Bitdefender BOX
 • Anslut din mobila enhet till Bitdefender wifi-nätverk som sänds från din BOX
 • Anslut din Bitdefender BOX till ditt trådlösa modem med den medföljande Ethernet-kabeln

När denna del av installationen är klar bör du få en framgångsrik anslutning.

Därifrån kommer Bitdefender att leda dig genom processen att säkra ditt nätverk med enheten, vilket i huvudsak gör din BOX till en gateway mellan din router och ditt nätverk. Det är därför du ansluter din BOX till ditt ISP-modem först.

Att säkra ditt nätverk är uppdelat i tre möjliga metoder: använda en ISP-levererad router, en personlig router eller skapa ett separat nytt trådlöst nätverk med din Bitdefender BOX. Jag valde att använda en personlig router eftersom jag inte har en router från min ISP. Jag testade också BOX som sin egen router, som jag diskuterar mer detaljerat senare.

Efter några anmärkningsvärda hicka kunde jag få processen slutförd efter Bitdefenders medföljande instruktioner, som bara skiljer sig åt beroende på vilken installationsmetod du använder.

bitdefenderbox

Skillnader mellan inställningsalternativ

Det finns vissa skillnader i hur datatrafiken flyter beroende på din installation. Om du använder en personlig eller ISP-levererad wifi-router följer din datatrafik detta flöde:

MODEM >>> BITDEFENDER BOX >>> WIFI ROUTER >>> ENHETER

BOX står som en gateway mellan ditt modem och din wifi-router, så all inkommande och utgående data filtreras innan det har en chans att påverka dina enheter (eller läcka information). Så här kan enheten effektivt täcka dina smarta hemanordningar, även utan möjlighet att installera filtreringsprogramvara.

Om du använder Bitdefender BOX som en egen fristående router, kommer du att klippa bort behovet av att använda en separat wifi-router. Som ett resultat flödar information på detta sätt:

MODEM >>> BITDEFENDER BOX >>> ENHETER

Det finns vissa fördelar med BOX som en routermetod. Att stänga av den separata wifi-routern hjälper till att minska den lilla påverkan på bandbredden. Bitdefender BOX är dock märkbart begränsad som en egen wifi-router, särskilt med tanke på det begränsade antalet LAN-portar. Som sagt, om du använder en gammal, föråldrad och långsam wifi-router, kan du förmodligen inte gå fel åtminstone ge BOX ett skott som en uppgraderad router för ditt hem.

Bitdefender BOX: Funktionsöversikt

Ansluter direkt till din router och styrs via en Android- eller iOS-app, Bitdefender säger att dess BOX är en "komplett, flerskikts cybersecurity-lösning utformad för att skydda ditt digitala liv." Bitdefender BOX ansluter till ditt hems wifi-nätverk och fungerar som en separat brandvägg (visserligen en förenklad jämförelse) som övervakar din nätverkstrafik för oegentligheter.

Enligt företagets webbplats gör Bitdefender BOX V2 allt följande:

 • Blockerar osäkra eller skadliga webbadresser
 • Skannar kontinuerligt ditt nätverk efter säkerhetsbrister
 • Blockerar försök att utnyttja enheter och nätverk
 • Avancerade föräldrakontrollverktyg med innehållsfilter (med framtida cybermobbning och upptäckt av rovdjur online)
 • Ger automatisk varningar när en ny enhet ansluter till nätverket
 • Inkluderar antivirusprogramvara för Bitdefender Total Security, som kan installeras på ett obegränsat antal Windows-, Mac-, iOS- eller Android-enheter
 • Blockerar misstänkt enhetsbeteende
 • Brute Force-skydd för att förhindra hackare från att ta över enheter
 • Blockerar automatiskt försök att skicka känslig data, som kreditkortsinformation, autentiseringsinformation eller platsdata, över okrypterade anslutningar

bitdefenderbox

Bitdefender BOX levereras med 1 års garanti och ett års prenumeration. Varför en prenumeration? Det är den del som är mindre tydlig. De flesta av det prenumerationen går mot att skydda dina enheter genom Bitdefenders Total Security-tjänst, men en del av kostnaden rullas in till att ge dig total säkerhet i hemnätverket som en prenumerationstjänst, inte bara som en enhet.

Om du blir förolämpad av den praxis är Bitdefender inte ensam om det. Tävlingsenheter, som RATtrap och Norton Core, kräver också prenumerationer för att hålla sina produkter i drift efter det första året. Andra konkurrenter, som Cujo, tappade emellertid prenumerationsalternativet och valde istället en högre pris med en engångsavgift.

Tyvärr kan du inte få mycket användning av din BOX om du inte betalar prenumerationen, trots att många av skyddstjänsterna sker lokalt. Bitdefender kopplar de flesta tjänsterna till ett molnbaserat system, så om du avbokar prenumerationen kommer din BOX inte att göra mer än att fungera som en säker router.

Efter det första året kostar prenumerationen 99 dollar per år, vilket faktiskt är en bra affär om du redan planerat att köpa Bitdefenders högkvalitativa Total Security AV-programvara för att skydda dina enheter. Du kan läsa en mer detaljerad recension av Total Security här. BOX-granskningen åt sidan, fann vi att en Total Security-prenumeration nästan betalar för sig själv i hur väl den skyddar dina enheter mot säkerhetshot.

Total säkerhet kostar normalt $ 120 / år.

Ansluta och skydda enheter

Uppenbarligen bör alla dina enheter som är anslutna till ditt nätverk dyka upp under Bitdefender BOX-inställningarna i appen. BOX kämpade dock för att korrekt identifiera vilka enheter som faktiskt skyddades.

När jag ursprungligen skapade säkerhet på mitt hemnätverk visade BOX att den enda enheten som fick täckning var min wifi-router:

bitdefenderbox

Cirka en timme senare visade BOX att min Amazon Echo var den enda enhet som täcktes:

Bitdefender-rutan

Medan jag trodde att min wifi-router försvann, var det som hände att BOX förvirrade Amazon Echo med routern. Det du ser där märkt som Amazon Echo är faktiskt wifi-routern. Jag upptäckte att det var sant senare när jag testade efter skadliga länkar.

När BOX registrerade min dåliga länk och angav vilken enhet som försökte komma åt länken, pekade den på min Amazon Echo. För alla som för närvarande äger ett eko eller förstår hur de fungerar, kommer du att notera att du inte kan använda det som en webbläsare för att få åtkomst till specifika länkar, så det är inte en möjlighet. Istället gjordes den registrerade skadliga länken via min bärbara dator, som kommer upp i Bitdefender BOX-inställningarna som en av flera frånkopplade enheter, men faktiskt fortfarande får skydd genom hela wifi-nätverket.

Om du väljer att ställa in din Bitdefender BOX som sin egen trådlösa router försvinner denna konstiga problem. I det scenariot måste du ansluta dina enheter direkt till BOX: s wifi-nätverk. BOX: s eget wifi-nätverk kunde bättre identifiera enheter anslutna till det än med Bitdefenders föredragna metod.

Skadlig URL-blockering

En av Bitdefender BOXs mer aktiva funktioner, den skadliga URL-blockeringen fungerar bra. Och eftersom BOX skyddar alla enheter som är anslutna till din trådlösa router, några enhet som försöker ansluta till en osäker URL får följande meddelande:

bitdefenderbox

Vilka webbplatser anser BOX som osäkra eller skadliga? Det är en fråga som är svår att svara på. Bitdefender BOX använder troligen en blandning av kända skadliga webbplatser och algoritmer som är utformade för att upptäcka när en webbplats kan vara en skadlig phishing-sida.

Om en enhet försöker komma åt en skadlig webbplats får du ett pushmeddelande via Bitdefender Central-appen om att en skadlig URL har blockerats, med ytterligare information. Det kommer att berätta vilken enhet som försökte få åtkomst till en dålig länk och ger dig möjligheten att vitlista webbplatsen om du tror att den är säker.

Föräldrakontroll

Föräldrakontrollerna som görs tillgängliga via Bitdefender BOX är inte aktiverade som standard och kan inte tillämpas över hela nätverket. Istället måste du tilldela dem separat för olika enheter som kan installera den tillhörande appen.

För att göra det måste du gå till "Lägg till enhet" längst ner på Aktivitetsskärmen från Central-appen och sedan välja lämpligt operativsystem:

bitdefenderbox

Därifrån väljer du "Parental Advisor." Appen låter dig sedan skicka en nedladdningslänk till vilken e-postadress du skickar in. Jag fick nedladdningslänken till den e-postadress som är kopplad till min Android-telefon. E-postmeddelandet innehåller en länk till Bitdefender Parental Advisor-appen för den specifika enhet du valde, i detta fall för Google Play:

bitdefenderbox

Med föräldrarådgivningsappen installerad kan du:

 • Övervaka dina barns onlineaktivitet och appar
 • Pausa åtkomst till enheten
 • Spåra plats
 • Blockera samtal och meddelanden
 • Övervaka Facebook-aktivitet

Appen frågar till och med om du vill använda föräldrarådgivare istället för standardmeddelanden-appen, vilket ger mer kontroll över vad du kan se angående ditt barns aktivitet.

När allt har konfigurerats har föräldrarådgivaren full kontroll över den övervakade enheten. Du måste skapa en "barnprofil" för den aktuella enheten för att kunna övervaka den. I mitt fall var det faktiskt inte möjligt, eftersom den enda enheten som Bitdefender registrerade för mig var den trådlösa routern (först märkta som Amazon Echo), och den upptäckte inte några enheter anslutna till mitt personliga wifi-nätverk utöver det.

Enhetsvarningar

Den enda gången jag kunde få enhetsvarningar som fungerade korrekt var när jag skapade Bitdefender BOX som sitt eget separata wifi-nätverk. I det fallet fungerade det bra. Varje gång en ny enhet ansluter till nätverket får du en varning. Därifrån kan du välja om du vill tillåta eller avvisa enheten, kolla in operativsystemet och undersöka annan information. Du kan också skanna alla enheter från den medföljande appen eller helt enkelt pausa anslutningen till ditt nätverk under en tid.

Otestade funktioner

Många av Bitdefender BOX-funktionerna är svårare att testa, så vi lägger dem åt sidan. Dessa inkluderar hacking från externa källor och försök att göra betalningar via osäkra nätverk. Vi känner oss säkra när vi antar att de otestade funktionerna fungerar eftersom vi verifierade att BOX verkligen skyddar hela nätverket.

Användbarhet som säkerhetsenhet

Jag är vanligtvis ett fan av vad Bitdefender har att erbjuda. Företagets Antivirus Plus 2018 och Total Antivirus-programvara är bland de bästa på marknaden, med några av de mest övertygande funktioner som jag har testat också.

Bitdefender BOX? Inte så mycket. Tyvärr kräver produkten i sitt nuvarande tillstånd alltför mycket underhåll för att göra det till en effektiv säkerhetslösning för ditt hemnätverk. Från de ständiga problemen med att ladda upp data medan den är ansluten till enheten till de flera fabriksåterställningar som krävs, är Bitdefender BOX ett utmärkt koncept med generellt dålig leverans. Och även om det för närvarande är i sin andra generation, verkar det som om Bitdefender bara gjorde marginella förbättringar jämfört med den ursprungliga enheten och fortfarande missade märket på att bygga en enhet som fungerar korrekt för skydd i hemnätverket.

Felsökning av din Bitdefender BOX-installation

Jag ska vara uppriktig: att följa Bitdefenders medföljande instruktioner var ett problem, åtminstone initialt. De medföljande instruktionerna fungerade inte för mig efter många upprepade försök, och det tog mycket fram och tillbaka med kundsupport för att lösa problemet. Ingen av de lösningar som jag fick av kundsupport gjorde ett komplett jobb med att fixa mina problem, heller, även om min support e-volleybollkamp hjälpte mig att få en bättre förståelse för produktens inställningsbegränsningar.

Det var två huvudproblem jag stötte på under installationsprocessen. Först skulle jag försöka ansluta min BOX till ISP-modemet ett av två fel:

bitdefenderbox

bitdefenderbox

Inställningsfel mycket

Det första felet är ett som alltid kräver att du utför en fabriksåterställning och startar installationsprocessen om igen. Från testningen var den exakta orsaken till detta fel svårt att hitta. Jag fick meddelandet vid några tillfällen under installationsprocessen.

En anledning till att du kan stöta på det felet är dock relaterat till nätverksåtkomst. För att kunna använda den centrala appen för installation måste du ha tillgång till internet. Det kan vara mobildata eller via ett wifi-nätverk. Men med tanke på att installationsprocessen kräver att du kopplar bort din wifi-router från ditt ISP-modem, behöver du en 4G- eller 3G-anslutning för att slutföra installationen eller en öppen wifi-anslutning från en av dina grannar. Avsaknad av antingen får du ett felmeddelande och kan inte fortsätta installationsprocessen.

Du kan stöta på det första felet som anges ovan även när du har anslutit till Bitdefender BOX wifi-anslutningen enligt installationsanvisningarna. och ha en fungerande mobil- eller internetanslutning närvarande. Jag hittade ingen omedelbar lösning för den andra än att återställa enheten och försöka igen.

Internetanslutningsfel

Den andra bilden återspeglar ett steg i processen som Bitdefender inte nämnde kan vara nödvändigt. När du är i installationsprocessen kommer du att vara ansluten till BOX wifi-nätverket. Eftersom BOX ännu inte är konfigurerat för att ge åtkomst till internet kan du få det här felmeddelandet som en konsekvens av hur installationsprocessen fungerar. För att lösa det väljer du vilken typ av internetanslutning din ISP tillhandahåller. För mest användare, det bör vara DHCP. Tryck sedan på nästa. Detta bör lösa problemet och slutföra installationsprocessen, med tanke på att du har följt de andra nödvändiga stegen (BOX ansluten till ISP-modem och wifi-router ansluten till BOX).

Brolägesfel

Ett tredje problem som jag stött på bara en gång hände när jag försökte säkra mitt nätverk. Efter att ha valt att säkra min personliga wifi-router genom AP / Bridge-läget, träffade jag en enorm snag. Första gången jag försökte detta, allt jag åstadkom var att ha Bitdefender BOX att ändra min trådlösa routers SSID, vilket fick mig att behöva återställa min router och återställa SSID och lösenord som jag hade ställt in tidigare för att undvika att göra om alla mina routrar enhetslösenord i hela mitt hus. Ingen bro bildades och jag var tvungen att fabriksinställa min Bitdefender BOX (igen).

Medan Bitdefender säger att du ställer in din personliga wifi-router till AP / Bridge-läget, finns det en chans att din router inte ens har det alternativet, som var fallet med mig. I min situation upptäckte jag senare att min router kommer automatiskt gå till AP / Bridge-läge. Jag rekommenderar att du kontrollerar din routers administrationsinställningar först för att avgöra om det finns ett sådant alternativ för dig. Om du inte ser en, fortsätt utan att ändra några inställningar och hoppas på det bästa.

I slutändan borde dina anslutningar, när du är klar hur Bitdefender avser, se ut så här:

Bitdefender-rutan

Kommunikera med Bitdefender kundsupport

Jag skickade Bitdefender kundsupport ett e-postmeddelande om installationsproblem och fick ett svar (snabbt, jag kanske lägger till), som helt enkelt länkade mig till denna inställningssida för BOX när jag använde din egen wifi-router. Tyvärr var det samma anvisningar som jag hittade i installationshandboken som inte tjänade mig bra, och därför fungerade inte heller utan några ytterligare steg som jag upptäckte senare.

Jag slutade med att sätta detta test till sidan för en liten stund på grund av inställningar huvudvärk. När jag kom tillbaka till det senare kontaktade jag Bitdefender support igen med samma fråga innan jag försökte gå igenom installationsprocessen, helt enkelt kopiera / klistra in problemet jag hade tidigare. Andra gången fick jag mer specifika instruktioner från kundsupportagenten, men dessa var inte annorlunda än roteinstruktionerna som fortsatte att fungera för mig..

Följaktligen lyckades jag komma igenom installationsprocessen på några olika sätt med hjälp av något förändrade installationsprocesser.

En metod jag använde var att:

 • Håll min personliga trådlösa router ansluten till ditt ISP-modem (t.ex. ändra inte något angående dessa anslutningar)
 • Slå på Bitdefender BOX och anslut min mobila enhet till Bitdefender BOX wifi-signal
 • Anslut den medföljande Ethernet-kabeln till botten-mest Ethernet-port på Bitdefender BOX, och till alla tillgängliga LAN-portar på min wifi-router
 • Kör installationen i den centrala appen

Och voila! Framgång. Åtminstone en mindre framgång. Genom den processen skapades och visades Bitdefender BOX, men fungerade inte som en bildskärm för hela mitt nätverk. Det var bara en enhet som delar mitt nätverk, vilket gjorde det mindre användbart. Men genom den här installationsmetoden kan BOX köra som en fristående router samtidigt med din egen wifi-router, en process som kallas kaskad. Bitdefender har ingen inställningsmetod för kaskaderande routrar, men det är ett genomförbart alternativ om överbryggningsmetoden inte fungerar för dig.

Jag kunde ansluta mina enheter till det kaskade BOX-nätverket och skapade ett säkert nav för att övervaka min nätverksaktivitet.

Med tanke på att ovanstående installationsmetod inte är så som Bitdefender avsåg att enheten skulle fungera, försökte jag gå igenom den normala installationsprocessen igen. Den här gången följde jag den senaste uppsättningen instruktioner som skickades till mig samma morgon som jag fick enheten att ställa in ordentligt:

Detta är ett vanligt fel som inträffar under installationen av begränsade skäl.

För att fixa detta kan du antingen stänga av dem [ISP-modemet och BOX] och ansluta dem medan de är avstängda, slå på dem efteråt eller genom att utföra ett litet test:

När du har anslutit WAN från modemet till BOX, i bottenuttaget och slått på båda enheterna, kommer BOX att sända WiFi-nätverket, ansluta till den här med en mobil enhet och kontrollera om du har tillgång till internet.

Om du öppnar en webbläsare och den laddar upp en sida kan installationsprocessen slutföras, du kan behöva stänga appen och BOX en eller två gånger för att de ska synkronisera, men felet borde inte kvarstå. Om du inte har tillgång till internet, kontrollera kabeln och ändarna på kabeln. Ett fysiskt misslyckande kan vara orsaken till att det inte fungerade i första hand.

Tänk på att om du placerar BOX efter en personlig router, måste den sända sin egen WiFi-anslutning för att ditt nätverk ska kunna säkras. "

Se och se, efter att denna metod fungerade, men först efter att ha valt att jag valde DHCP på skärmen "Anslut upptäck en fungerande internetanslutning" och klickade sedan på "Nästa" för att fortsätta med installationen. Återigen, det är ett kritiskt steg som inte lämnas i instruktionsböckerna och inte ingår i supportmeddelanden jag fick, men det borde förhoppningsvis få din BOX ordentligt inställd som en nätverksmonitor.

Ställ in Bitdefender BOX som en fristående router

För att konfigurera Bitdefender BOX som en fristående router, instruerar instruktionerna dig att ansluta ditt ISP-modem till din BOX och sedan köra processen "Skapa ett säkert wifi-nätverk" som finns tillgängligt längst ner på installationsskärmen.

Med de anslutningarna på plats kunde jag konfigurera BOX som sin egen router med sitt eget SSID och lösenord. För att få den att täcka dina wifi-aktiverade enheter behöver du bara ansluta dem till det nya wifi-nätverket som sänds av BOX.

När du tittar i Central-appen ser du enheter täcks under Bitdefender BOX-nätverket, med statusindikationer angående deras skyddsnivå.

Bitdefender BOX hands-on granskning, installation och felsökningsguide

Du måste ansluta dina enheter manuellt till ditt Bitdefender-nätverk, vilket kan vara tråkigt om du har många enheter. Att använda Bitdefender BOX som ett separat nätverk från ditt nuvarande personliga wifi-nätverk ger dig dock möjligheten att välja vilka enheter som får den extra biten skydd.

Du kan stöta på fler problem med din Bitdefender BOX på vägen. Har du en BOX? Hur var din uppsättning och driftupplevelse? Låt oss veta!

Besök Bitdefender Box

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − = 13