10 gratis værktøjer til fjernelse af virus og malware

Gratis værktøj til fjernelse af virus


Medmindre du i øjeblikket kører en computer, der er helt frakoblet internettet, har du brug for beskyttelse mod vira og malware. Hvis du lander på denne side, er der en god chance for, at du får en (eller flere) af følgende:

 • Du, et familiemedlem eller en ven installerede en virus, og du leder nu efter, hvordan du kan slippe af med den billigt
 • Du har lige fået en ny computer, som du vil beskytte mod vira
 • Du er simpelthen træt af at betale høje priser for fjernelse og beskyttelse af virus og malware

Selvom ingen af ​​disse beskrivelser helt passer, har vi dig stadig dækket. Denne liste udforsker nogle af de bedste gratis malware- og virusfjerningsværktøjer, der i øjeblikket er tilgængelige for forbrugere. Vi beskæftiger os heller ikke med lav kvalitet-fly-by-night-software her.

Vi har fuldt ud godkendt hvert program mod et sæt af vores egne kriterier. Blandt de vigtigste faktorer, som vi overvejede med hver af disse, er, hvordan de definerer "gratis." Mens nogle software kun tilbyder gratis forsøg, eller "gratis" virusfjernelsesværktøjer, der ikke fungerer, medmindre du betaler først, alle indstillingerne på denne liste er legitimt brugervenlige og kan bruges til at fjerne vira og malware uden at betale en krone.

Vi har fundet ud af, at nogle af de bedste gratis malware, rootkit og virusfjerningsværktøjer kommer fra højt respekterede virksomheder inden for softwaresikkerhedsindustrien.

Vores softwareliste nedenfor dækker Windows-computere kun. Hvis du er en Mac-bruger, der leder efter virus- og malware-beskyttelse, kan du tjekke vores artikel om de bedste Mac-antivirusprogrammer.

Yderligere, for mere information om den type kriterier, vi brugte, når vi undersøgte vores liste, kan du tjekke vores detaljerede analyse af, hvad du skal kigge efter i antivirus-software.

Se også: Bedste antivirus-software

Gratis værktøj til fjernelse af virus og malware

For hvert af de gratis virusfjerningsprogrammer nedenfor har vi identificeret, hvorfor vi kan lide denne software, et par nøgleinformationer om, hvad du kan gøre med det, og for et komplet billede, hvilke begrænsninger du finder ved hjælp af den gratis version. De fleste af disse gratis virus- og fjernelsesværktøjer kan opgraderes til en betalt version, der udvides med funktionerne, undertiden markant.

Det er vigtigt at bemærke, at alle gratis værktøj til fjernelse af virus og malware vil have nogle begrænsede overskydende versioner. For eksempel fjerner nogle gratis software muligvis ikke alle former for vira, herunder visse typer spyware. Og de fleste gratis antivirusværktøjer er funktionsbegrænset sammenlignet med deres betalte alternativer, så de inkluderer ikke avancerede funktioner som anti-tracking browserudvidelser. Mens gratis værktøjer kan få gjort det meste af tiden, kan der være en lejlighed, der kræver lidt mere * umph * end et gratis værktøj vil give.

Avast Gratis AntiVirus

AvastKilde: Avast

Når det kommer til antivirusværktøjer, spiller Avast ikke rundt. Avast Free AntiVirus er i stand til at tage sig af flere former for malware, herunder trojanere, rootkits, keyloggers og mere.

De vigtigste fordele ved dette gratis værktøj inkluderer:

 • Real-time malware scanning og blokering
 • Scanner efter svagheder i din Wi-Fi-sikkerhed (noget vigtigere nu end nogensinde)
 • Et gratis adgangskodeskab til sikker adgangskodeopbevaring og hentning

Deres software er højt vurderet af uafhængigt it-sikkerhedslaboratorium, AV-Test. I sine softwaretests i august 2017 gav AV-Test dette program 100% til både påvisning af 0-dages malware-angreb og påvisning af udbredt malware. Dette markerede en stigning fra AV-tests juli 2017-gennemgang af softwaren, som allerede var næsten perfekt.

Avast Free AntiVirus tilbyder en sikker mulighed for dem, der ønsker at slippe af med nogle grimme vira, mens de sparer penge. Avast gemmer dog nogle af deres bedste godbidder til den betalte version af deres software.

Gratis brugere går glip af nogle forholdsvis interessante Avast AntiVirus-funktioner, herunder app-sandboxing; et filskap til beskyttelse mod ransomware; beskyttelse mod webcam-hacking; sikker, permanent sletning af følsomme filer; og avanceret firewall, blandt andre funktioner.

Når det er sagt, er dette antivirusprogram et solidt, enkelt og lavprofil værktøj til fjernelse af virus og malware, der aktivt kan beskytte din computer mod almindelige trusler.

AVG AntiVirus gratis

AVGKilde: AVG

AVG AntiVirus Free-softwaren er en personlig favorit af mine. AVG dannede sit firma i 1992 og bragte sit program over fra Den Tjekkiske Republik til USA i 1998. Virksomheden har tilbudt en solidt gratis version af deres software, og jeg har været en stor fan af det lige siden. Kort sagt, AVG fungerer. Til tider fandt jeg, at deres gratis virus- og malware-fjernelsesværktøj var bedre end nogle af de mere populære betalte software på det tidspunkt.

Næsten 20 år senere forbliver AVGs gratis antivirusprogram et af de bedste virusfjernelsesværktøjer på markedet, hænderne ned.

Dette bekræftes af AV-Test, der giver AVG AntiVirus Free høje mærker og dens godkendelsesstempel i AV-test august 2017 laboratorietest.

Med den gratis version af AVG AntiVirus Free kan brugerne forvente at nyde alle følgende funktioner:

 • Blokering i realtid af malware, spyware, ransomware og andre typer vira
 • Blokering af potentielt ondsindede links, e-mails, vedhæftede filer og downloads
 • PC-ydelsesscanning
 • Real-time sikkerhedsopdateringer til virusdefinitioner og -software

Den gratis version af AVGs software tager sig af dine grundlæggende sikkerhedsrisici i meget effektiv grad. Ønsker mere? AVGs betalte version er mærkbart dyrere end de fleste andre programmer, vi har gennemgået, men har nogle få interessante funktioner, herunder forbedret firewallbeskyttelse, en Android-app, webcam-spionionsbeskyttelse, sikre mapper til at hjælpe med at sikre mod ransomware og falske webstedsfilter.

Er den betalte version det værd for dig? Afhænger af, hvad du leder efter. Men hvis alt hvad du behøver, er kvalitet af fjernelse af virus og realtidsbeskyttelse, er AVG AntiVirus Free en fantastisk mulighed.

Comodo Gratis Anti-Malware BOClean

ComodoKilde: Comodo

Comodo er et førende brand inden for internetsikkerhed. Virksomheden tilbyder ikke kun en stor pakke sikkerhedssoftware, det er også en af ​​de mere respekterede forhandlere af SSL-certifikater til websteder.

Comodo tilbyder deres gratis Anti-Malware BOClean-software uden vedhæftede strenge. I modsætning til nogle af de andre indstillinger på vores liste, får du ikke en let kastreret version af en betalt mulighed. I stedet er BOClean et selvstændigt produkt fra Comodo designet til at befri din computer for uønskede programmer.

BOClean er også et af de mest funktionsrige gratis virus- og malware-fjernelsesværktøjer, vi har opdaget. Med BOClean får du alle følgende funktioner:

 • Real-time malware-detektion og eliminering
 • Fjerner alle former for ondsindede filer og applikationer (mange ransomware ekskluderet)
 • Begrænser falske alarmer
 • Regelmæssige malware-detekteringsrapporter
 • Registrerer og sletter nye og opdaterede malware-varianter
 • Gratis virusdefinitionsopdateringer
 • Skjult konfiguration for virksomheder og skoler for at undgå uautoriseret manipulation med softwaren

Med så meget pakket i en lille pakke, er det let at se, hvorfor Comodo er en førende og branche, og hvorfor deres BOClean er et populært valg. Hvis du ønsker mere, er BOClean inkluderet i Comodos Internet Security-software. Hvis alt hvad du behøver, er et gratis værktøj, er BOClean imidlertid svært at slå.

Adaware Antivirus gratis

AdawareKilde: Adaware

Adaware har tre antivirus-softwareværktøjer at tilbyde. Dens to betalte versioner tilbyder et stort bibliotek med funktioner, herunder forældrekontrol og en digital filskab (kun samlet pakke) såvel som en forbedret firewall og online shoppingbeskyttelse (Pro og Total versioner).

Men alt dette er en smule. Hvis du har et øjeblikkeligt virusproblem og har brug for handling nu, er deres gratis version en solid mulighed. Med Adaware gratis får du:

 • Adawares prisvindende antivirusværktøjer
 • Real-time beskyttelse mod vira
 • Download scanning for at beskytte din computer mod trusler

I modsætning til navnet tilbyder Adaware mere end blot fjernelse af adware. Den største grænse for dette program er måske det faktum, at du ikke får nogen teknisk support med den gratis version. Du skal opgradere til de betalte Total- eller Pro-versioner for at få adgang til enhver reel-human support, hvis ting går galt med softwaren. Der er et forum og en FAQ-sektion på webstedet, men ud fra vores erfaring er disse ofte hjælpsomme.

Generelt er Adaware virkelig en anti-virus og malware-løsning til fjernelse af frills. Hvis alt hvad du har brug for er noget enkelt og gratis, er det en god mulighed at underholde.

Norton Power Eraser

Norton strømfjernerKilde: Norton

Der er en meget god chance for, at du har hørt om Norton. Deres primære betalte mulighed, Norton Security, modtog ikke kun topkarakter fra AV-test, det uafhængige testlaboratorium gav det et eftertragtet "Topprodukt" godkendelsesstempel.

Som følge heraf er Nortons internetsikkerhedsforanstaltninger ret troværdige. Det inkluderer deres Power Eraser, der tager nogle af de vindende sikkerhedsmetoder, der anvendes til deres betalte software, og pakker dem i et kraftfuldt værktøj til fjernelse af malware.

Bemærk, at Power Eraser er specifikt designet til "crimeware", f.eks. Ransomware eller andre identificeringsstjælpende vira. Norton hævder også, at deres Power Eraser-værktøj er designet til at slippe af med vira, som de fleste andre programmer ikke får.

Power Eraser er funktionsbegrænset i betragtning af dets noget målrettede formål. Når det er sagt, har den en ret sund liste over scanningsfunktioner, der inkluderer:

 • Scanning efter risici (vira, malware osv.)
 • Uønskede scanninger af programmer (PUP'er)
 • Enkel fil- eller mappescanning
 • System scanning
 • Multi-boot scanning
 • Muligheden for at fortryde en tidligere rettelse

Dette værktøj er faktisk ret aggressivt, skønt det er relativt let på systemressourcer i betragtning af det enestående formål. Denne aggression betyder dog, at den kan resultere i et antal falske alarmer. Hvis du vælger Power Eraser for at slippe af med dit virus- eller malware-problem, skal du sørge for at gennemgå rapporten omhyggeligt, før du sletter noget fuldstændigt. Visse typer software, inklusive VPN-software eller anden virussoftware, kan muligvis blive pakket ind i Nortons klistrede snare.

RegRun Reanimator

RegRunKilde: Greatis

RegRun Reanimator fra Greatis Software tager en meget anderledes tilgang til fjernelse af malware og virus. Greatis siger udtrykkeligt, at RegRun er det ikke et antivirus-softwareværktøj. I modsætning til de fleste af de andre indstillinger, vi har anført, inkluderer RegRun Reanimator faktisk ikke realtidsbeskyttelse.

I stedet er Reanimator designet til at fjerne trojanere, adware, spyware, malware og nogle rootkits. Det er her ligheden med antivirusprogrammer slutter. Når du kører Reanimator, opretter den en log med detaljerede oplysninger om, hvilke vira det er opdaget på dit system, og hvor de er placeret. Brugere sender derefter denne logfil til RegRuns tekniske supportteam, der analyserer filen og sender en anden fil tilbage, der udfører rengørings- og virusfjernelsesprocesser gennem REAnimator-softwaren.

Lyder det kompliceret? Det er. Men RegRun Reanimator er en af ​​de eneste tilgængelige muligheder, der sætter et menneskeligt touch på virusfjernelsesprocedurerne. Når det er sagt, hvis du har brug for noget mere øjeblikkeligt, er RegRun Renaimator muligvis ikke noget for dig. Virksomheden siger, at det tager 1-2 dage at få et svar fra teknisk support med din eksekverbare fil.

RegRun anvender en mere traditionel antivirus-softwareindstilling gennem deres Security Suite. Reanimator er, hvad virksomheden beskriver som en "funktionsbegrænset version" af deres kommercielle software.

Overvej RegRun Reanimator som en mulighed, hvis de andre mere traditionelle virusfjerningsprogrammer mislykkes.

EMCO Malware Destroyer

emco malware-ødelæggerKilde: EMCO

EMCO er primært en netværkssoftwarevirksomhed. Faktisk er det kun to applikationer, der fokuserer på malware og virusfjerning af deres store pakke software. En sådan mulighed, Network Malware Cleaner, er designet til at registrere og rense malware over netværks-pc'er.

EMCO tager imidlertid den samme mulighed og tilbyder en freeware-version af den til private brugere. Malware Destroyer fungerer på samme måde som EMCOs Network Malware Cleaner med mange af de samme funktioner. Det inkluderer:

 • Over 10.000 virusdefinitioner
 • Hurtig malware-scanning
 • Regelmæssige softwareopdateringer
 • Bruger-indsendte oplysninger om nye og nye trusler

Hvis du ønsker beskyttelse i realtid, vil EMCO ikke være muligheden for dig. Og hvis du vil have muligheden for at bruge et gratis program, der kan udvides med en betalt mulighed i fremtiden, skal du også søge andre steder. EMCOs Malware Destroyer gør en ting, men det gør det godt.

Bitdefender Antivirus gratis udgave

BitdefenderKilde: Bitdefender

Bitdefender er en interessant mulighed. Det højt respekterede internetsikkerhedsfirma har ikke kun et Top Rated-stempel fra AV-Test leveres også højt vurderet af AV-Comparatives. Den gratis software tilbyder et stort udvalg af gratis værktøjer ved siden af ​​sin betalte antivirus-pakke. Mens den betalte version er særlig opmærksom, er de gratis værktøjer i stand til at stå på egen hånd.

Antivirus Free Edition fremhæver fire funktioner, der gør programmet værd at bruge:

 • Kraftig virusscanning og fjernelse af vira, orme, alle former for malware, rootkits, nul-dages udnyttelse og spyware
 • Trusselregistrering for mistænksom appaktivitet
 • Blokering af websteder (anti-phishing);
 • System til bekæmpelse af svig for websteder, der kan være potentielle svindel

Det er ikke alt. Hvis Antivirus Free Edition finder malware, kan det ikke renses, kan Bitdefender muligvis stadig have en virusfjerningsmulighed til dig. Bitdefender tilbyder gratis værktøj til fjernelse af virus til specifikke navngivne vira. Du kan bare indtaste virusnavnet der i søgemaskinen og se, om der er et værktøj til rådighed til at fjerne denne virus.

Bitdefender tilbyder en opgraderet version af sin software til en pris. Imidlertid er den gratis version så inkluderende, at det er lidt svært at retfærdiggøre at betale fuld pris for den komplette softwarepakke.

Med et gratis virusfjerningsværktøj og endnu flere gratis indstillinger til særlig besværlige vira, er Bitdefender en go-to-mulighed for besværlig malware.

eScan Anti-Virus Toolkit

escan antivirus gratisKilde: eScan

Hvis eScan Anti-Virus er nyt for dig, er du i godt selskab. Før jeg undersøgte dette stykke, havde jeg aldrig hørt navnet før. Men forskning afslører interessant skjulte skatte, og eScan ser ud til at være en af ​​dem.

Et lille navn i sammenligning med nogle af de meget større virksomheder på denne liste, eScan mere end beviser det er værd. AV-Test gav eScan's hovedprodukt et af sine få Top Rated stempler sammen med høje ratings for ydeevne og funktionalitet. Anti-Virus Toolkit tilbyder mange af eScan's virusfjerningsværktøjer og tilbyder dem gratis for brugere, der prøver at spare en bukke.

eScan Anti-Virus Toolkit er rent scanner og fjernelsesværktøj. Programmet optager næsten ingen tilstedeværelse på dit system og gennemgår ikke en installationsproces. Når du downloader Toolkit, kan du køre det automatisk og gøre følgende:

 • Scan efter malware
 • Scan individuelle mapper
 • Fjern vira
 • Kontroller netværksaktivitet for usædvanlig opførsel

Fordelen ved dette program er, at du kan køre softwaren hvor som helst, inklusive et USB-flashdrev. Det gør eScan Anti-Virus Toolkit værd at have på et separat flashdrev, i tilfælde af at du får en virus, der lukker adgangen til dine programmer.

Vi anbefaler stærkt Anti-Virus Toolkit som en levedygtig mulighed for at føje til din værktøjskasse til fjernelse af virus og malware.

*Bemærk: eScan har et primært Anti-Virus-program, der tilbyder en gratis, begrænset prøveversion. Dette er IKKE det samme som værktøjssættet og er lidt vanskeligt at finde på deres websted. Brug ovenstående link til at gå der direkte. Ellers kan du finde værktøjssættet under afsnittet "Support" fra eScan's hovedside.

Avira Free Antivirus til pc

Avira gratisKilde: Avira

Et andet AV-Test Top Rated produkt, Avira Free Antivirus til pc, har også sondringen mellem at modtage Advanced + og Gold status fra et andet uafhængigt testlaboratorium: AV-Comparatives.

Avira er ret klar i hvad, hvis tilbud. "Free forever" -versionen af ​​dens software indeholder alle følgende funktioner:

 • Kvalitetsværktøjer til malware og virusscanning og fjernelse
 • Real time beskyttelse
 • Beskyttelse mod ransomware
 • Beskyttelse af personlige oplysninger for at sikre dine personlige data

Med Avira forekommer scanning i skyen, som hjælper med at identificere ukendte vira og computerudnyttelse, idet man ser bort fra behovet for downloadet bibliotek med virusdefinitioner (som Avira også inkluderer).

Avira Free Antivirus til pc kan også identificere og fjerne potentielt uønskede programmer (PUPS), også kendt som potentielt uønskede programmer (PUA'er).

Negativt hjælper Avira med at støtte den gratis version af sit program ved at inkludere annoncer.

Hvis du beslutter dig for, at du vil have lidt mere ud af Avira, eller bare vil slippe af med annoncerne, kan et betalt abonnement på Avira Antivirus Pro muligvis være i din gyde. Ikke kun fjerner den betalte version annoncer, den giver dig også mulighed for at installere programmet på op til 5 enheder med den samme licens sammen med garanteret telefon- og e-mail-support.

Avira Free Antivirus til pc tilbyder en prisvindende mulighed med et højdrevet virusfjerningsværktøj.

Du kan måske også lideAntivirusCybersecurity-ressourcer: En stor liste med værktøjer og guiderAntivirusHvordan undgår man fælles sikkerhedshullerAntivirus Har Linux brug for antivirus? AntivirusBest Free Firewalls for 2020

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 2